Skip to main content

Schaeffler és Flender egy innovatív „SMART Box” -ot fejlesztenek, ami egy újrafelhasználható szállítódoboz a nagy méretű csapágyakhoz

  • A doboz moduláris felépítése jobb kezelhetőséget biztosít és kisebb a helyigénye

  • A „SMART Box” innovatív megoldást kínál a környezet és az éghajlat védelmére

A Schaeffler autóipari és ipari beszállító, valamint a Flender hajtásgyártó összefogtak egy új, innovatív és környezetbarát, újrafelhasználható csomagolási rendszer létrehozásában.
Az úgynevezett „SMART Box” (Schaeffler Modular Adaptable Returnable Transport Box) felváltja a korábbi eldobható szállítódobozokat. Jelenleg már az ipari részleg több helyszínén is használják a 350–750 mm külső átmérőjű csapágyakhoz. Ezáltal a két vállalat együttesen jelentősen hozzájárul az erőforrások megőrzéséhez és a pazarlás elkerüléséhez.

„A fenntarthatóság évek óta fontos téma Schaeffler-nél. Olyannyira, hogy a négy vállalati értékünk egyikét képviseli. Az új csomagolási rendszernek köszönhetően nemcsak a dobozok kezelése javul, hanem a raktározási helyszükséglet és költségek is jelentősen csökkennek ”- mondja Dr. Stefan Spindler, a Schaeffler ipari vezérigazgatója. „Évente akár 25 000 eldobható szállítódoboz cseréje is elérhető kizárólag a Flenderhez történő szállítások esetén.”

„A Flender számára az ügyfelekkel és a beszállítókkal való szoros együttműködés kulcsfontosságú része a teljes éghajlat-semlegesség elérésének. Ezért fontos számunkra is, hogy az ellátási láncon belüli lehetséges megtakarításokra összpontosítsuk figyelmünket. Örülünk, hogy van egy partnerünk Schaeffler személyében, aki szintén ezen a vonalon gondolkodik. A SMART Boxok bevezetése már egy sebességváltó platformra is évente több mint 100 tonnával csökkenti az eldobható csomagolóanyagként felhasznált fa mennyiségét.”- mondja Andreas Evertz, a Flender Group vezérigazgatója.

schaeffler-flender-csapagy-csomagolas-smart-box

Innovatív tervezés

Az új csomagolási rendszer fejlesztése során nagy jelentőséget tulajdonítottak annak, hogy biztosítsák annak alkalmazhatóságát a különböző csapágykialakításokhoz. Schaeffler jelenleg a 2400 mm külső átmérőjű csapágyak dobozának kialakításán dolgozik. Egyidejűleg egy GPS nyomkövető rendszert is tesztelnek, amely megkönnyíti a szállítás alatt lévő dobozok nyomon követését. A dobozok mérete egységes és igazodik az euro-raklap szabványméretéhez. Raklaponként összesen legfeljebb öt keret van egymásra rakva. Így az új csomagolási rendszer egy teljes egysége helyettesíti különféle dobozok több raklapon szállított sokaságát.

Fenntartható megoldások

A korábbi eldobható dobozokban használt anyagokkal ellentétben az új SMART Box több, mint 50 százalékkal csökkenti a CO2-kibocsátást. Ez a számítás már tartalmazza az üres csomagolások visszaszállítását. A kétoldali kopásálló melamingyanta bevonatnak köszönhetően a SMART Box-ok sokkal robusztusabbak, mint a bevonat nélküli fa szállítódobozok, és akár 20 szállítási ciklusig használhatók. Tehát szén-dioxidnak ez a csökkenése elsősorban abból fakad, hogy használatukkal sokkal kevesebb fahulladék keletkezik.

A Schaeffler-csoport számára a fenntartható vállalati siker ökológiai és társadalmi felelősség vállalást jelent a termelésben, valamint az ügyfelek és a beszállítók felé. Az új SMART Box-okkal a Schaeffler megfelel a jövő igényeinek, és támogatja ügyfeleit a környezet- és klímavédelem terén.

Érdeklődjön a Schaeffler termékekről szakértő kollégáinknál vagy látogasson el webáruházunkba!
Forrás: bearing-news.com