Skip to main content

Különféle alakú és méretű csapágyak, láncok, vezetősínek, fogaslécek és fogaskerekek. Ezek mind olyan mozgó alkatrészek, melyeket különböző kenőanyagokkal, azok különböző mennyiségeivel rendszeres időközönként el kell látni. Ellenkező esetben meghibásodnak és a nem tervezett leálláson túl a berendezésben is kárt tehetnek. Úgy tűnik, az automata kenőrendszer alkalmazása megoldás lehet, de mégis milyen legyen? A SIMALUBE erre kínál megoldást.

Minél több méret, annál több lehetőség

Ha egy vállalat úgy dönt, hogy a jövőben a kézi kenés helyett automatizált rendszert telepítene, gyakran felmerül a kérdés, hogy melyik rendszer a legalkalmasabb?
A nemzetközi piacon rendkívül széles a választék, ami megnehezítheti a döntést a karbantartó szakember számára. Különösen akkor, ha a különféle kenőrendszerek előnyei és hátrányai nem, vagy csak homályosan ismertek. Természetesen forgalmazóként azt mondjuk, hogy a SIMALUBE egypontos automata kenőrendszer a legjobb megoldás a piacon. De mitől vagyunk ennyire biztosak ebben?
Mi különbözteti meg a SIMALUBE-ot a többi automatikus egypontos kenési megoldástól?
A SIMALUBE kenőanyagpatronokat magas minőségük és megbízhatóságuk mellett a rugalmasságuk teszi egyedülállóvá, amit többek között a rendelkezésre álló méretek sokfélesége tesz lehetővé.

simalube-patronok-adapterek-simatec

Ebben az aspektusban egyetlen gyártó sem versenyezhet a SIMALUBE-bal. A patronok 5 különböző méretben érhetők el, ráadásul egy kenési pontba nagyobb mennyiségű kenőanyag is eljuttatható 2 vagy 4 utas adapterrel. Évi 15 ml-től, akár 1000 ml kenőanyagig képesek ellátni egyetlen egy kenési pontot, így különböző igényű kenési pontokhoz is elegendő lehet egyetlen rendszer. További előny, hogy a patron méretétől függetlenül a funkcionalitás és a kezelés ugyanaz marad.

Akinek már kellett valaha nem megfelelő kenés miatt egy drága csapágyat cserélnie, az többé nem hajlandó kompromisszumot kötni. A SIMALUBE patronméretek széles skálájával és a Calculation Pro használatával már elkerülhetők az alul- vagy túlzott kenés okozta idő előtti csapágyhibák.

simatec-calculation-pro-applikacio

A Calculation Pro: A SIMATEC applikációja, mellyel ellenőrizheti, hogy megfelelő mennyiségű kenőanyagot használ-e fel az adott alkalmazásban.

Könnyen készíthet és kezelhet kenési ütemezéseket

A fokozatmentesen változó 1-12 hónapos beállításnak és a nagy választéknak köszönhetően lehetőség nyílik a különböző kenési pontok ütemezésére és különböző kenőanyag-mennyiségekkel történő felszerelésére úgy, hogy az összes kenési pont egyszerre változtatható legyen. Ezáltal az adagolócserék a karbantartó személyzet igényeinek és választásának megfelelően alakíthatók. Ha egy vállalatnak nincs kapacitása egy nap kicserélni az összes kiürült patront, úgy a különböző méretek és beállítási lehetőségek biztosítják az optimális tervezést, tehát lehetővé teszik a kenők fokozatos cseréjét.

Valószínűleg most arra kíváncsi, honnan kellene tudni, hogy mely adagolók üresek és melyek nem, ha mindegyiknek más az üzemideje?
Erre fejlesztette ki a SIMATEC a Lubechart-ot. Ez egy tiszta és egyszerű megoldás, amely weboldalon keresztül egy regisztrációt követően ingyenesen elérhető. A Lubechart segít a különböző kenési pontok, az adagolók beállításának, a telepítés dátumok és nem utolsósorban az alkalmazott kenőanyagok áttekintésében. Emlékeztető funkciójának köszönhetően az adagolók kezelése gyerekjáték. A Lubechart tájékoztatja Önt, ha a kenőanyagokat fel kell tölteni, ezenkívül automatikusan értesíti e-mailben, amikor egy adagolót ki kell cserélni.

simatec-lubechart

Regisztráljon, és használja ki Lubechart egyszerűségét.

Rugalmasság mindenek felett!

A SIMALUBE kenőrendszerek a kenést sokkal könnyebbé és rugalmasabbá teszik. Ha az elsőre beállított mennyiség nem megfelelő, a beállítást bármikor újra megváltoztathatja anélkül, hogy cserélnie kellene a patront. Így rengeteg idő és pénz megspórolható.

A SIMALUBE további előnye, hogy a kenőanyag-adagolókat tetszőleges kenőanyaggal lehet feltölteni. Minden adagolóméret üresen is rendelkezésre áll, így feltölthető szabványos vagy speciális kenőanyaggal is.
A 60 és 250 ml közötti adagolók kombinálhatók az IMPULSE nyomásfokozóval, ha egy kenési ponton 10 bar-ig terjedő ellennyomással küzdünk, ami megakadályozná az optimális kenést. Ezzel gyorsan és egyszerűen megoldódik a probléma.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, látogasson el a simatec.hu-ra, ahol a termékeken túl a szakértők is szívesen válaszolnak minden kérdésére.

Forrás: simatec.com