Skip to main content

Innovatív. Robosztus. Kompatibilis.
A Schaeffler bemutatta új generációs SES sorozatú, kisméretű csapágyházait, melyekkel a jelenlegi SNV és SNG sorozatot szeretnék kiváltani. Standard méretekben már most megrendelhetők, beleértve a tartozékokat is, azonban a szállítás októberben kezdődik.

Az új SES sorozat számos olyan technikai újítást kínál, amelyek még nagyobb hatékonyságot és költséghatékonyságot biztosítanak a berendezések és üzemek számára. Ráadásul a standard méreteknek köszönhetően kitűnő helyettesítőtermékeik bármelyik méretben egyező csapágyháznak.

Rugalmas moduláris rendszer számos alkalmazáshoz

A kiváló minőségű forgácsolt grafit alapú öntöttvasból készült házak különböző átmérőjű és szélességű gördülőcsapágyakkal, valamint 20-160 mm vagy ¾ és 5½ hüvelyk átmérőjű tengelyekkel is kompatibilisek. A SES osztott csapágyházak szétszedhető, nyitott és zárt gördülőcsapágyakhoz is megfelelők.

Annak érdekében, hogy a SES sorozat olyan zord környezetben is használható legyen, mint a nyersanyag -kitermelés és -feldolgozás, az anyagmozgatás, a papíripar és a mezőgazdasági gépek csapágyazása, tömítések és tartozékok széles választékát kínálja hozzá a Schaeffler. Ezáltal optimálisan felszerelhetők az adott működési feltételekhez.

schaeffler-ses-sorozat-csapagyhaz

Kép forrása: schaeffler.scnem.com

Még nem győztük meg? Ismerje meg a sorozat további technikai előnyeit!

Optimalizált kialakítás a hosszabb élettartam érdekében

Az egyedi házgeometria optimális terheléseloszlást eredményez a gördülőcsapágyban. Ez jelentősen csökkenti a csapágyak kopását, és így bizonyítottan hosszabb lesz azok élettartama. Ezzel a Schaeffler egy valódi versenyelőnyre tett szert a csapágyházak piacán.

Különösen robusztus a zord üzemi körülményekhez

A házak rendkívül robusztusak anyaguknak és merevségüknek köszönhetően. Ennek eredményeként optimális csapágyvédelmet nyújtanak – különösen zord, szennyezett környezeti körülmények között.

Optimális kenőanyag -ellátás és zsírkiömlőnyílás

A felső házrészben található kenőnyílások lehetővé teszik a csapágy optimális kenőanyag -ellátását. A sztenderd zsírkiömlőnyílás pedig biztosítja a használt zsír szabályozott leeresztését.

Csatlakozási lehetőség állapotfigyelő rendszerekhez

A felső házrészben lévő próbalyukak jelzik az állapotfelügyeletnek megfelelő csatlakozási pozíciókat. A ház így ideálisan felkészült az Industry 4.0 megoldásokra.

Egyszerű telepítés a tengely- és csapágybeállítási jelöléseknek köszönhetően

A tengely- és a csapágyközpontokat jelző mélyedések lehetővé teszik a ház gyors és egyszerű beállítását. Ez lerövidíti a szerelési időt és csökkenti az üzemeltetési költséget.

 Okos tömítési megoldások különböző követelményekhez

A különböző működési feltételekhez különböző tömítések tartoznak: kettős ajak tömítések, labirintus tömítések, nemez tömítések, V-gyűrűs tömítések és Taconite tömítések. Válassza az alkalmazásához leginkább megfelelőt!

Összegzés

Új SES csapágyházak meghosszabbíthatják a felszerelt csapágyak élettartamát, csökkenthetik a költségeket és csökkenthetik a meghibásodás kockázatát. Ráadásul, mivel sok piaci megoldással kompatibilisek, rendkívül egyszerű a meglévő egységek cseréje is.

További információkért keresse szakértő kollégáinkat bizalommal!
Forrás: schaeffler.scnem.com