Skip to main content

A világjárvány új követelményeket támaszt a gyártóberendezések és gépek karbantartásával szemben, hiszen rendelkezésre állásukat még ezekben a nehéz időkben is biztosítani kell. Számos létesítmény olyan területeken, mint az élelmiszer-termelés, az újrahasznosítás, a szennyvízkezelés, az energiatermelés és a nyersanyag-kitermelés, továbbra is teljes kapacitással működik.

A gépek nem tervezett meghibásodása további problémákat okozna az üzemeltetők számára, így a csapágypontok újrakenésének folyamatosnak kell lennie. Az életbe lépett biztonsági intézkedések és utazási korlátozások miatt a termelőcsarnokokhoz való bizonytalan tartalékalkatrész-ellátási láncok vagy a gyártócsarnokokhoz való nehéz hozzáférés súlyosbítja a problémát.

simalube-hulladekfeldolgozas-bearing

SIMALUBE kenőanyag-adagoló

A SIMALUBE automata kenőrendszer a folyamatos kenés biztosítására lett kifejlesztve. A kenési pontokat a készülék automatikusan keni az előre meghatározott futási időben, mely egytől egészen 12 hónapig állítható. Ebben az időszakban a karbantartó személyzetnek nem szükséges elvégeznie a rendszer kötelező ellenőrzéseit. Minél nagyobb adagolót használ, annál tovább kitolható a kötelező ellenőrzés időpontja.

Másodlagos védvonal

Ha a karbantartók karanténba kerülnek, nem tudják kicserélni a kenőanyag-adagolókat a tervezett időpontban. A kenés nélkül maradt rendszer pedig könnyedén meghibásodhat. Ezt elkerülendő a következő részben bemutatjuk, hogyan építse fel a másodlagos biztonsági vonalat, amely a kezdeti telepítés után nem növeli a működési költségeket.

Garantált sürgősségi kenés több adapterrel

Ugyanazt a kenési pontot egy helyett egyszerre kettő vagy négy kenőanyag-adagolóval is el lehet látni. Ehhez 2 vagy 4 utas adaptert használnak. Ebben az esetben az adagolók a működési idő kétszeresére vagy négyszeresére vannak beállítva, így továbbra is az eredeti kenőanyagmennyiség kerül a kenési pontra

Az adagolók “félidővel – késleltetett” beállítással is elindíthatók. Ez a módszer garantálja, hogy a koronavírus miatti megkésett adagolócsere esetén legalább egy adagoló tovább folytatja a kenést, és a kenési pontot továbbra is a kenési mennyiség legalább felével ellátja, így a gép nem fut „szárazon”. Az “késleltetett” művelethez javasoljuk a visszacsapó szelepek vagy a SIMALUBE IMPULSE felszerelését. Utóbbi már beépített visszacsapó szelepekkel rendelkezik. Ez lehetővé teszi az adagolók cseréjét zsírszivárgás nélkül, még a kenési ponttól történő ellennyomás alatt is. Mindezek a módszerek tovább növelik a SIMATEC termékek megbízhatóságát.

Példa: “biztonságos” szivattyúkenés 3 hónapos beállítással (125ml)

A szivattyú hajtáslánc jelenleg egy SIMALUBE 125ml adagolóval van kenve 3 hónapos beállítással. Annak érdekében, hogy ez a kritikus kenési pont még biztonságosabb és függetlenebb legyen (idő tekintetében), érdemes telepíteni egy kétutas adaptert 6 hónapos futási idővel, vagy egy 4 utas adaptert 12 hónapos futási idővel. Egy kétutas adapter (SIMALUBE 250ml) szintén telepíthető 12 hónapos futásidővel. A konfigurációk nagyon változatosak, és egyénileg adaptálhatók az egyedi biztonsági igényekhez. Amennyiben szakértői tanácsra lenne szüksége, forduljon hozzánk bizalommal!

“Késleltetett” adagoló cseréje/indítása

A “késleltetett” adagoló cseréjéhez (félidőben) a legjobb, ha szakértő segítségét kéri, mivel itt az indítási eljárás egy kicsit bonyolultabb. A “késleltetett” változat elindításához kezdetben két különböző adagolóméretet kell egyszerre elindítani. A fenti példában egy 125 ml-es adagolót használnak 6 hónapig, és egy 60ml adagolót 3 hónapig. 3 hónap elteltével a kiürített 60 ml-es adagolót egy 125 ml-es adagoló helyettesíti, amely 6 hónapra van állítva, majd a kiürített, 125 ml-es adagolót 6 hónapra állítja be 3 havonta. Ily módon az adagolók félúton mindig üresen “átfedésben” működnek, és minden esetben garantált a minimális kenés (50%).

simaluba-dupla-adapter-bearing-express-250ml

Amennyiben felkeltettük érdeklődését vagy kérdése lenne, keresse bizalommal szakértő kollégáinkat!

Forrás: simatec-usa.com