Skip to main content

AZ SKF egy új terméket hozott létre csupán azzal a módosítással, hogy a kúpgörgős csapágyakat kiváló, robusztus tömítéssel (SKF CR tömítés) látta el. Az így szerelt csapágyak több, mint 600 órán át képesek hibamentesen működni szennyezett környezetben – 10-szer tovább, mint bármely versenytárs terméke. Ezzel az újítással az SKF nagymértékben meghosszabbította új, szerelt kúpgörgős csapágyának élettartamát, továbbá növelte a teljesítményét.

„Az iszapos tesztek során a tömítésünk több mint 600 órán át ellenállt a szennyeződéseknek” – mondja Eric Brubaker, az SKF North America termékmenedzsment-igazgatója. „A rivális termékek maximum 50 órát bírtak ugyanebben a közegben.”

skf-kupgorgos-csapagyegyseg-tomitesKép forrása: skf.com

A felszerelt kúpgörgős csapágyat, más néven E típusú csapágyat akkor alkalmazzák, mikor korlátozott axiális mozgás mellett fokozott tolóerőre van szükség. Ez alkalmassá teszi az olyan igényes iparágakban, mint a bányászat, a sódergyártás és a cementipar. A lehetséges alkalmazások közé tartoznak még az anyagmozgató berendezések, például a szalagos adagolók és a szállítócsigás, a feldolgozó gépek, beleértve a darálókat, aprítókat és keverőket, a szállítószalagok és a fagyárak feldolgozó berendezései, a cellulóz és papír, a fémek és az élelmiszer-feldolgozás.
Ezek az egységek általában egy okból mennek tönkre: a tömítés meghibásodása miatt. A tömítési teljesítmény javításával sokkal hosszabb élettartamra tervezhetők – meghosszabbítva az üzemidőt és növelve a megbízhatóságot.

Az ilyen típusú gépeket üzemeltető ügyfelek általában elfogadják, hogy a szennyeződés behatolása elkerülhetetlenül idő előtti meghibásodáshoz vezet. A csapágyak és tömítések szakértelmének egyetlen egységben történő egyesítése révén az SKF-nek sikerült felülkerekednie ezen.
A CR tömítés számos védelmi vonalat kínál a szennyeződések ellen. A hidrogénezett nitril gumi (HNBR) használata ellenáll a kopásnak és a magas hőmérsékletnek, míg a teljes gumi külső átmérő javítja a házon belüli statikus tömítést. A többszörös tömítő ajak kizár minden típusú szennyeződést, beleértve a sárt, vizet, homokot és port. A tömítés lehetővé teszi a csapágy újrakenését a tömítőajkak sérülésének kockázata nélkül.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, keresse szakértő kollégáinkat bizalommal további információkért!

Forrás: skf.com