Skip to main content

Új Simalube generáció

A piacon milliószor kipróbált simalube automata kenőrendszereket az innováció jegyében alakítottuk át. A gázgenerátort, az automatikus kenőanyag-adagolók szívét teljesen újra tervezték. A friss, modern dizájn sok tekintetben javítja a funkciót és a kezelhetőséget.

Maradt a rendkívül megbízható, gázfejlesztő szárazcellákat alkalmazó hajtástechnika.

A cella szerény méretéhez képest (egy hallókészülék akkumulátorához hasonlítható) jelentős mennyiségű gázt termel, és ezt külső tápegység nélkül, igény szerint biztosítja.

Ennek az innovatív technológiának köszönhetően a simalube automata kenőrendszerek egyedülálló a kompaktság és a sokoldalúság tekintetében.

Simatec App "simatec World of Maintenance"

A „Simatec World of Maintenance” alkalmazás a Te személyi asszisztensed lesz a hatékony és összekapcsolt karbantartás-felügyelethez.  Az alkalmazás figyeli a kenési pontokat, a kenési ütemezéseket, valamint a simalube kenőanyag-adagolók helyes beállításainak kiszámítását is elvégzi.

Ezenkívül egyszerű videók bemutatják a termékek kezdeti telepítésének és cseréjének helyes eljárását. Az alkalmazás könnyen telepíthető (App Store és Google Play). Egy egyszerű regisztrációs folyamat után azonnal használatra kész.

A simatec folyamatosan fejleszti a „simatec World of Maintenance” alkalmazást,  új funkciókkal bővítve ezzel a termékpalettát.

A csapágyak megfelelő kenése

A megfelelő kenőanyagok kiválasztása, a megfelelő formában és mennyiségben, a kenési pontokra történő eljuttatása elengedhetetlen. A kenési rendszer kiválasztása ezért döntő fontosságú. Napjainkban egyre gyakrabban használnak a kenéshez drága, nagy teljesítményű, legújabb technológiájú kenőanyagokat. Annál megdöbbentőbb, hogy az utánkenés többnyire kézzel történik, és az összes kenési pontnak csak 5%-a van automata rendszerrel ellátva.

Nyilvánvaló, hogy itt sok a felzárkózni való, legyen szó utólagos felszerelésről vagy kezdeti telepítésről. Mindkét esetben a svájci simatec gyártó simalube automata kenőanyag-adagolói jelentik az ideális megoldást. A felhasználó kiválaszthatja az adagolók méretét, kenőanyagát és üzemidejét, így minden kenési ponthoz személyre szabott megoldást kap.

Minden kenési pont önállóan, megbízhatóan és folyamatosan kerül ellátásra a felhasználó által előre kiválasztott kenőanyag mennyiséggel. A kenőberendezések pontosan azt a nyomást gyakorolják, amely ahhoz szükséges, hogy a zsírokat vagy olajokat a kenési pontokra szállítsák. Az olaj és a sűrítőanyag szétválása elkerülhető, a konzisztencia állandó marad, és a frissen szállított kenőanyag teljes teljesítményét kihasználja a kenési ponton. Csökkenti az alkatrészek kopását, elkerülhető a nem tervezett leállás, és meghosszabbodik a karbantartási intervallum. A kézi kenés megszüntetésével értékes időt és ezzel pénzt takaríthatunk meg.

A simalube automata kenőanyag-adagolók öt különböző méretben kaphatók. A kenési sebesség 1-12 hónapos üzemidővel folyamatosan állítható. Ez teszi a simalube kenőanyagokat mindenre alkalmassá, legyen szó minden típusú csapágyról, láncról, nyitott fogaskerekekről, vezetősínekről, orsókról és sok más alkatrész kenéséről.

Egyszerű, gyors és biztonságos csapágykezelés a simatoolnak köszönhetően

A  termelő létesítmények rendelkezésre állása és optimális kihasználtsága a legfontosabb tényező a vállalatok jövedelmezősége szempontjából. Ma már nem engedhetik meg maguknak a terméskiesést a nem tervezett üzemleállások miatt. A nem kívánt meghibásodások csökkentése és a tervezett karbantartási intervallumok lehető leghosszabbá tétele érdekében megelőző intézkedéseket kell tenni. A gördülőcsapágyakat világszerte használják, és a gépészet nélkülözhetetlen részévé váltak. Az ilyen csapágyak élettartamával kapcsolatos elvárások ennek megfelelően magasak, és az élettartam különböző tényezőktől függ.

A cél tehát az, hogy a csapágyak leszerelésének, kezelésének, beszerelésének, kenésének és felügyeletének teljes folyamatát gyorsan, biztonságosan és egyszerűen végrehajtsák. Ebben segíthetnek a Simatec innovatív megoldásai.

Mit tud a csapágykezelő szerszám (BHT) és mik az előnyei?

A Bearing Handling Tool ideális nagy és nehéz csapágyak professzionális és biztonságos emelésére. A BHT-val elkerülheti a balesetek és a csapágy sérülésének kockázatát. A simatool Bearing Handling Tool két fogantyúból, két forgó fogantyúból és acél hevederekből áll, amelyek a csapágyat a külső gyűrűn veszik körül. A két tartókarban lévő fogantyúk egyenletes meghúzásával az acélszalagok a csapágy külső gyűrűátmérőjéhez rögzíthetők. A két elfordulásgátló megakadályozza a belső gyűrű kilendülését az önbeálló golyóscsapágyak esetén. Két egymással szemben lévő fogantyú és két hordozópánt teszi lehetővé az emelődaruval való könnyű kezelést. A csapágyak a Bearing Handling Tool segítségével vízszintes és függőleges helyzetben is tengelyre helyezhetők.

A furat szabad marad, így a csapágy könnyen tengelyre tolható. Ezenkívül a csapágy rögzítése pontosabb pozicionálást tesz lehetővé. Ez garantálja az egyszerű, gyors és biztonságos csapágyszerelést a tengelyeken. A Simatec három különböző csapágykezelő szerszámot kínál 200-700 mm-es tartományban. Mindhárom változatot a TÜV SÜD tesztelte és tanúsította.

Használhatók a simatherm indukciós csapágymelegítők a csapágykezelő szerszámmal együtt?

A simatherm indukciós csapágymelegítők hatékonyan melegítik fel a gördülőcsapágyakat és egyéb gyűrű alakú fém alkatrészeket. Lehetővé teszik a gyors és tiszta összeszerelést, és helyettesítik a hagyományos fűtési módszereket, például a főzőlapokat, forró olajfürdőket, nyílt lángot és sütőket. A melegítés során csak a munkadarab melegszik fel, de a készülék hideg marad. Az indukciós csapágymelegítők és a Bearing Handling Tool kombinációja garantálja a gördülőcsapágyak hatékony, gyors és biztonságos felszerelését 300 kg-ig.

A simatec karbantartó termékek használata jelentősen növeli a karbantartási munka minőségét, egyszerűbbé, biztonságosabbá és gazdaságosabbá teszi a folyamatokat. Így hajthatja végre sikeresen karbantartási folyamatait:

Használj simatherm indukciós csapágymelegítők a gördülőcsapágyak felszereléséhez: A megfelelő fűtési hőmérséklet elérésének/beállításának legjobb módja, ha a csapágyat simatherm indukciós fűtéssel melegítjük. A kívánt hőmérséklet pontosan beállítható, a fűtési folyamat pedig folyamatosan nyomon követhető. Ha a munkadarab kellően meleg, akkor minden erőfeszítés nélkül könnyen felszerelhető.

Használj simatool minőségi szerszámokat: A megfelelő fel- és leszerelés kulcsfontosságú a csapágyak hosszú élettartamához. Az olyan professzionális szerszámok, mint a simatec csapágylehúzói vagy csapágyrögzítő szerszámkészletei biztosítják a biztonságos fel- és leszerelést, és csökkentik a sérülések kockázatát. A simatool szerszámkészletek tökéletes megoldást jelentenek a gördülőcsapágyak professzionális be- és leszereléséhez.

Optimális kenés simalube-val: A megfelelő időben és mennyiségben történő kenőanyag-ellátás kulcsfontosságú, ha szeretnéd meghosszabbítani alkatrészek élettartamát. Fontos a megfelelő kenőanyagok kiválasztása és a kenési pontok megfelelő formában és mennyiségben történő ellátása. A simalube automatikus kenőanyag-adagoló tökéletes megoldás ezekre a feladatokra.

 

Forrás: bearing-news.com