Skip to main content

Az építőipar dinamizmusának középpontjában állnak a hatalmas kotrógépek, melyeknek működése mögött számos apró, ámde létfontosságú részlet rejlik. Ezen óriási gépek motorjaitól a legapróbb csapágyakig minden elemnek kritikus szerepe van a hatékony munkavégzésben és a megbízhatóságban.

A kotrógép működéséhez átlagosan akár 50 csapágyra is szükség van, amelyeknek kiemelt feladata a hatalmas terhek elviselése és a folyamatos, megbízható működés biztosítása. Az építkezési folyamatokban egyetlen csapágy meghibásodása is komoly késéseket és költségeket okozhat, ezért a megfelelő csapágy kiválasztása kulcsfontosságú.

A kotrógépekben használt csapágyak között megtalálhatóak a golyóscsapágyak, hordógörgős csapágyak és tűgörgős csapágyak, melyek alapvetően támogatják a gépek tengelyeinek és alkatrészeinek mozgását.

Ám emellett speciális csapágyak is részt vesznek a gépek működésében, köztük a ferde hatásvonalú és kúpgörgős csapágyak, melyek különleges igényeket elégítenek ki a kotrógépek specifikus terhelési és működési feltételei között.

Ezek közül mutatunk most néhányat amelyet webáruházunkban is megtalálhatsz.

BA222-1WSA
BA220-6SA
BA230-7T12SA
BA280-2SA
SF4815VPX1
BA230-7T12SA

LL639249/10
L540049/10
LM739749

A megfelelő csapágyak kiválasztása és alkalmazása tehát kulcsfontosságú a kotrógépek hosszú távú és hatékony működéséhez.