Skip to main content

A csapágyak meghibásodásának következményei nagyon súlyosak lehetnek, gondolunk itt főként a nem tervezett karbantartás miatti költséges állásidőkre. A meghibásodás az alkalmazás más alkatrészeinek károsodását is okozhatja, ezért létfontosságú az összes csapágy megfelelő karbantartása. Cégünk számos különféle típusú és márkájú csapágyat kínál, ezért a megfelelő csapágy kiválasztása gyorsan megoldható, hiszen raktáron lévő termékeket akár aznap átveheted, vagy másnapra kiszállítjuk.

Nem tervezett karbantartás és leállás

A gépleállások hatása igen súlyos lehet, mivel termeléskiesést jelent. A fontos határidők elmaradhatnak, ami káros hatással lehet a szállítási szerződésekre. Mivel az állásidő termeléskiesést okoz, ez bevételkiesést is jelent.

A cserealkatrészek könnyen beszerezhetők akár webáruházunkban, akár személyesen, de ez akkor is órákig tartó állásidőt jelent, még akkor is, ha elég korán megtörténik a csere a nap folyamán. Éppen ezért jobb, a cserealkatrészekből több darabot is beszerezni, hogy váratlan állásidőt minél rövidebbre redukáljuk.

Más alkatrészek károsodása

A csapágymeghibásodás másik jelentős következménye az, hogy károsíthatja a környező vagy csatlakoztatott alkatrészeket vagy berendezéseket. Ide tartoznak például a tengelyek, az elektromos motorok és a csapágyházak. Ezt a járulékos kárt nem csak a csapágyhiba okozhatja, hanem a váratlan meghibásodás következtében elvégzett – sokszor sietős – karbantartás is.

Korlátozhatja az egyéb alkatrészek esetleges károsodását, ha azonnal leállítja az alkalmazást, amint csapágyhiba gyanúja merül fel. A meghibásodás megerősítése után az összes csatlakoztatott alkatrészt vagy a környező berendezést alaposan meg kell vizsgálni, hogy nincs-e rajta sérülés.

Természetesen sokkal jobb figyelni a csapágyakat, és gondoskodni a cseréről, mielőtt elérnék a meghibásodási pontot.

Így növelheted a csapágyaid élettartamát:

A csapágyak élettartamát az alábbi megoldásokkal jelentősen megnövelheted:

  1. megfelelő csapágy beépítése
  2. szakszerű szerelés
  3. rendszeres kenés
  4. előírásoknak megfelelő üzemeltetés
  5. időszakos ellenőrzés

Bármilyen kérdés esetén, keresd szakértő kollégáinkat!