Skip to main content

Az SKF piacra dobta a MUD11 kazettás tömítést a kerékvégekhez, hogy segítsen javítani az olyan berendezések teljesítményét, mint a mezőgazdasági és építőipari gépek.

Az új tervezési jellemzők meghosszabbítják a tömítés élettartamát, miközben csökkentik a súrlódást és a szennyeződés bejutásának lehetőségét.

Emellett már raktári termékként is elérhető a MUD11 tömítés, ami hatékonyabbá teszi a karbantartást és a cserét.

„A fejlesztések segítenek a végfelhasználóknak a termelékenység növelésében, miközben mind a karbantartási, mind a működési költségeket csökkentik” – mondja Vinay Joyappa, az SKF globális termékmenedzsere.

skf-mud11-kazettas-tomites-bex-bearingexpress.cover

Kép forrása: bearingtips.com

A MUD11 tömítések védik a kerékvégcsapágyakat, így megakadályozzák a berendezések, például traktorok és építőipari járművek meghibásodását. Tipikus példa a betakarítás idején, amikor a mezőgazdasági gépeknek meg kell őrizniük a teljesítményt zord körülmények között. Az első és a hátsó tengely kerékvégcsapágyainak hosszú ideig ki kell bírniuk a nagy és folyamatos terhelést, miközben ellen kell állniuk a poros vagy piszkos környezetnek. A MUD11 tömítés segít ebben a kihívásban

A tömítés újdonságai közé tartozik az optimalizált többajakos kialakítás, az integrált fémhüvely és az SKF által kifejlesztett keverék használata. Ezek a finomítások akár 50%-kal megnövelik a csapágy élettartamát, miközben körülbelül 20%-kal csökkentik a tömítés kezdeti súrlódását. Ez segíthet az eredeti gyártóknak és a forgalmazóknak a kerékvégek élettartamának meghosszabbításában is, valamint a garanciális igények csökkentésében. Ráadásul szükségtelenné válik a drága tengely megmunkálása.
A MUD11 amellett, hogy hatékonyabban zárja ki a szennyeződéseket, az új többajkos kialakítással könnyebben telepíthető, mint elődje. Ezenkívül az új tömítés utólag is beépíthető egy meglévő nútba egy kétlépcsős szerelvény segítségével.

A tömítések mindemellett számos fenntarthatósági előnyt is kínálnak az ügyfeleknek. Ezek közé tartozik a kenőanyag elfolyásának megakadályozása; meghosszabbítja mind a csapágy élettartamát, mind a tömítés élettartamát; és a súrlódás csökkentése (alacsonyabb energiafogyasztáshoz vezet).

A raktári cikként elérhető MUD11 tömítések könnyen elérhetőek az SKF elosztóhálózatán keresztül. Ez segít a felhasználóknak a vásárlói készletek csökkentésében, míg a lokalizált beszerzés segít az importvámok csökkentésében.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, keresse kollégáinkat bizalommal!

Forrás: bearingtips.com