Skip to main content

A FAG kúpgörgős csapágyak nagy radiális és axiális terheléseket képesek elviselni, valamint széles sebességtartományuk van.

A csapágyak közötti effektív nagy távolság miatt pontos és merev tengelyvezető rendszert biztosítanak. Állíthatók és szétszerelhetők, ami megkönnyíti a felszerelést.

X-life minőségű kúpgörgős csapágyak – megbízhatóak és energiatakarékosak, nagy teherbírással

Számos FAG kúpgörgős csapágysorozat érhető el X-life minőségben. Az X-life követelményeinek teljesítése érdekében optimalizálták a geometriát, a felületeket, a méret- és futáspontosságot, valamint az anyag- és hőkezelési folyamatot. Az X-life minőségű FAG kúpgörgős csapágyak növelik gépek és berendezések általános hatékonyságát.

schaeffler-products-single-row-tapered-roller-bearings-bearingkft

Egysoros kúpgörgős csapágyak

Az egysoros kúpgörgős csapágyak egyirányú radiális és axiális terheléseket képesek felvenni. Technikai okokból két csapágyat együtt, egymással szemben szoktak felszerelni.

schaeffler-products-double-row-tapered-roller-bearings-bearingkft

Kétsoros kúpgörgős csapágyak

A kétsoros kúpgörgős csapágyak mindkét irányból képesek felvenni a radiális és axiális terheléseket. Metrikus vagy colos méretben kaphatók. A csapágypár tengelyirányú játékát a csapágygyártás során határozzuk meg. Számos alkalmazásban előszeretettel használják az iparban és az autóiparban.

schaeffler-products-four-row-tapered-roller-bearings-bearingkft

Négysoros kúpgörgős csapágyak

Négysoros kúpgörgős csapágyakat használnak az acélipar és a színesfém iparágak hengerműveiben. Ezeket a csapágyakat rendkívül nagy radiális és axiális terhelések felvételére, valamint nagy sebesség és ütőterhelés elviselésére tervezték. Jellemzően rendkívül kedvezőtlen környezeti körülmények között használják, mint például extrém magas hőmérsékletű, víznek vagy szennyeződéseknek kitett alkalmazásokban. A hengerművekhez fejlesztett új Performance sorozattal a költségek TCO szempontból jelentősen csökkenthetők.

schaeffler-products-tapered-roller-bearings-bearingkft

Axiális kúpgörgős csapágyak

A Schaeffler merev, axiális kúpgörgős csapágyakat kínál, amelyek nagyon nagy axiális és ütési terheléseknek képesek ellenállni, miközben minimális tengelyirányú telepítési helyet igényelnek. Egy- és kétirányú csapágyként egyaránt gyártják ezt a típust. Az alkalmazástól függően acél és sárga réz kosárral is rendelhetők.

Az X-life kúpgörgős csapágyak jellemzői

  • A dinamikus terhelés rátájának akár 20% -os növekedése
  • 70% -os élettartam-növekedés azonos üzemi körülmények között
  • Akár 75% -kal kevesebb súrlódás
  • Alacsonyabb üzemeltetési költségek a csökkent energiafogyasztás miatt
  • Megnövelt karbantartási intervallumok a jobb kenésnek köszönhetően
  • A csökkent hőtermelés miatt a kenőanyag kevésbé károsodik
  • Kevesebb zaj

schaeffler-products-single-row-tapered-roller-bearings-bearingkft-xlife

Jelentősen csökkentett a méret- és a futástűrés az optimális terheléselosztás érdekében. A feszültségcsúcsokat elkerülik, ami csökkenti az anyag terhelését. Az X-life kúpgörgős csapágyakat ezért lényegesen gördülékenyebb futás és alacsonyabb zajszint jellemzi.

Tudjon meg többet az X-life minőségről ITT!

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, keresse szakértő kollégáinkat bizalommal!

Forrás: schaeffler.de