Skip to main content

Ha az év végén nem maradt elég idő a karbantartásra, akkor még most sem késő ellenőrizni mezőgazdasági gépei alkatrészeit, hogy ne érje meglepetés.

 

Az alkatrészek ellenőrzésével, újrakenésével, esetleg a kopott alkatrészek cseréjével pénzt és időt takaríthat meg.

 

 


Karbantartási tipp: Az alkatrészek (csapágyak, láncok) újrakenéséhez sok géptulajdonos választotta az automata kenőrendszer megoldást. Így nem kellett munka közben az alkatrészek kenésével bajlódnia, de volt aki inkább a megszokások híve és a kézi zsírzást részesítette előnyben. Azonban a tendencia azt mutatja, a minőségi alkatrészek választása mellett, fontossá vált azok karbantartása is.   A csapágyak cseréjénél fontos szem előtt tartani, hogy még extrém környezeti feltételek mellett is megbízhatóan kell működniük.

 


Válassza ki az Ön alkalmazásának megfelelő csapágyegységet a használattól, a szerelési méretektől és az üzemi körülményektől függően. Mire érdemes még figyelnünk?

  • tömítés szükségessége,
  • terhelés típusa, mértéke,
  • korrózióvédelem

Csapágyház típusok: talpas házak, peremes házak, feszítő házak, lemez házak Az Y csapágyak domború palásttal rendelkeznek, képesek felvenni a csapágyházak rögzítésekor keletkező tengelyirányú szögeltérést.

A csapágyházakkal és egységekkel kapcsolatban bővebb információt webáruházunkban, vagy az alábbi elérhetőségeken kaphat:

1033 Budapest, Szőlőkert u. 5.
+36 1 203 5000
info@bearing.hu

5000 Szolnok, Tószegi út 39.
+36 56 340 615
szolnok@bearing.hu

4030 Debrecen, Rigó u. 56.
+36 52 471 813
debrecen@bearing.hu