Skip to main content

Sokféle csapágy létezik, a legelterjedtebbek a golyóscsapágyak vagy a kúpgörgős csapágyak, a hengeres vagy hordógörgős csapágyak. Kialakításuk megfelel az adott felhasználáshoz igazodó speciális műszaki követelményeknek. Közülük kevésbé ismert a tűgörgős csapágy, amely azonban elengedhetetlen bizonyos területeken, ahol magasak a megbízhatósági és tartóssági követelmények. Fedezd fel a tűgörgős csapágyak rejtett oldalát, amelyek számos mechanizmusba illeszkednek.

 

Mi a különleges benne?

Az itt használt gördülő elemek tű alakúak, innen ered a név. Ezeknek a kerek vagy lapos hegyű acéltűknek az átmérője legfeljebb 5 mm, hosszuknak pedig legalább háromszor nagyobbnak kell lenniük az átmérőjüknél.

A csapágy ezért nagyon nagy terhelést bír el az acél vagy öntött poliamid kosárba szerelt tűk által kialakított érintkezési felületnek köszönhetően.

Rendkívül kompakt szerelvényeket tesz lehetővé. Ez az első számú választás, ha jó kompromisszumot keresünk a teljesítmény, a méret és a súly között.

Egy tűgörgős csapágy 2-8-szor nagyobb terhelést képes elviselni, mint az azonos tengelyátmérőjű golyóscsapágyak vagy hengergörgős csapágyak, mindezt kis helyen.

Milyen felhasználásra alkalmas?

A tevékenységi körtől és az alkalmazástól függően választhatsz különböző kialakítású tűgörgős csapágyat. A tűgörgős csapágyak ezért sokféle formában elérhetők (tűgörgős kosár, tűgörgős csapágy, tűgörgős szabadonfutó stb.) hogy megfeleljenek az ipar minden elvárásának.

Ezek a robusztusságot, pontosságot és tartósságot ötvöző csapágyak minden ipari piacot érintenek, és különösen a következő területeken vannak jelen:

  • Gépkocsik
  • Kétkerekűek
  • Hordozható szerszámok (fúrók, láncfűrészek stb.)
  • Munkagépek
  • Szivattyúk és motorok

Szakértelem és magas szintű teljesítmény

A tűgörgős csapágyak tervezése, fejlesztése és gyártása szakemberek feladata. Valójában a kisebb, könnyebb, mindig ugyanolyan pontos és gyakran láthatatlan tűgörgős csapágyak mindenhol jelen vannak mindennapi életünkben. Észrevétlen marad azáltal, hogy garantálja a kezelők számára berendezéseik megfelelő működését, ami a termelékenységükhöz és teljesítményükhöz szükséges.