Az NTN-SNR exkluzív, forradalmi kínálatában a hordógörgős csapágyak új sorozatát fémlemezek védik. Ennek köszönhetően jobb termelési hatékonysággal és alacsonyabb karbantartási költségekkel dolgozik. Továbbá ISO standard méretei, garantált cserélhetősége, és innovatív kialakítása teszik igazán különlegessé. A zárt és nyitott modellek között félúton a KIZEI®  a ma innovációja és a holnap szabványa.

A franciaországi Annecy székhellyel rendelkező NTN-SNR mérnöki csapat, amely hű marad a vállalat legfontosabb prioritásának – az ügyfelek elégedettségének – megfigyelte, hogy a nyitott hordógörgős csapágyak károsodásának 21% -a szilárd szennyeződéseknek, 13% -a pedig kenési problémáknak köszönhető. Ez a csapágy idő előtti kopását, magas karbantartási költségeket és jelentős termelési veszteségeket eredményez. A probléma adott: hogyan lehet korlátozni ezt a két tényezőt?
Több mint négy év kutatás, fejlesztés és valós tesztek után létrejött az NTN-SNR piacra dobott megoldása: a KIZEI®. A japán név nem csak egy specifikus terméket képvisel, hanem új hordógörgős csapágyak teljes skáláját, amelyek megfelelnek a jelenlegi piaci követelményeknek.

 • Szabadalmaztatott innovatív koncepció
  A hordógörgős csapágy közvetlenül a kosárhoz rögzített, fém porvédőkkel védett. Az ötlet egyszerűnek tűnhet, de a tervezés és a gyártás szempontjából jelentős kihívást jelentett. A következő követelményeknek kellett megfelelnie: biztosítson védelmet a szilárd részecskékkel (por, kavics stb.) szemben, javítsa a zsírmegtartást, feleljen meg az ISO-szabványoknak – mindez anélkül, hogy csökkenne a terhelhetősége és a forgási sebessége, vagy minimalizálná a szögeltérés lehetőségét.
 • Teljes kompatibilitás, nulla zavar
  A KIZEI® minimális élettartama kétszer akkora, mint egy nyitott hordógörgős csapágyé, és háromszor kevesebb újbóli kenést igényel. A KIZEI® garantálja az ügyfelek számára az optimalizált teljesítményt és a csökkentett karbantartási költségeket. A könnyű használat és a szabványos méretek biztosítják a teljes cserélhetőséget, és ezért nem zavarja meg az ügyfél karbantartási technológiáját. A speciális kiegészítőket igénylő nagyobb porvédővel ellátott modellektől eltérően a KIZEI® teljes mértékben alkalmazkodik a szokásos nyitott csapágyakkal használt mechanizmusokhoz: azonos ház, azonos tartozékok, azonos rögzítés, azonos zsír. Csupán ki kell cserélnie a csapágyat. A KIZEI® előnyei tehát ehhez kapcsolódnak: több lehetőség és nagyobb variálhatóság, kevesebb korlátozás és veszteség.
 • Nemzetközi vizeken
  Ezzel az újításával az NTN-SNR a hordógörgős csapágyak legszélesebb kínálatával rendelkezik jelenleg a piacon. Célja egyértelmű: meg akarta erősíteni piaci pozícióját azzal egyidejűleg, hogy innovátori szerepét is tovább stabilizálja. A KIZEI® sorozat már 2019. június 11-től elérhető egész Európában, természetesen a vállalat ambíciói túlmutatnak a kontinensen és folyamatban van az amerikai bevezetés is.
 • Számokban: 30%
  Ez az a rövid távú értékesítési részesedés, amelyet az NTN-SNR a KIZEI® kínálatában tervez. A nyitott modellek jelenleg (2019) a vállalat gördülő csapágyainak 90% -át, a fennmaradó 10% -ot zárt modellek teszik ki. Az NTN-SNR arra törekszik, hogy a KIZEI® 2022-re elérje a teljes értékesítés 30% -át (60% nyitott modellek, 10% -ban zárt modellek).

Interjú Emilie Bernarddal – NTN-SNR termékmenedzser

Milyen alkalmazási területekre lett kifejlesztve a KIZEI®?
Bányák, kőfejtők, ipari szellőztetés, cementgyártás, vas- és acélipar, szállítószalagot és felső darut használó szektorok számára és még sok más alkalmazásra optimális választás új sorozatunk. Nem konkrét alkalmazásokra terveztük, hanem a nyitott csapágyak jövedelmezőbb, megbízhatóbb helyettesítő termékének. Ezért szeretnénk a lehető legteljesebb kínálatot kifejleszteni.

Tudna nekünk pár szót mondani a csapágy piacra dobását megelőző tesztekről?
A KIZEI®-t szigorúan tesztelték és bebizonyították, hogy valódi változást hoz! Egy kőfejtőben 2200 órán át teszteltük a szállítószalagon. Nem elég, hogy kétszer annyi ideig bírta, mint egy hagyományos nyitott csapágy, de sokkal kevesebb sérülés is keletkezett rajta. Ez bizonyította, hogy a fém porvédő tényleg elvégzi a munkáját.
A második rendkívül látványos vizsgálatot egy cementgyári csiszolóval, poros környezetében hajtották végre. A társaság évi 770 000 euró veszteséget könyvelt el az állásidő miatt, amelyet a nyitott csapágy közel havi cseréje okozott. A KIZEI® használatakor harmad annyi leállás volt, és a cementgyártás 515 000 eurót takarított meg az év során.
Ezek a tesztek bizonyítják, hogy a KIZEI® ugyanolyan fontos a karbantartáshoz, mint a gyártáshoz. Az NTN-SNR célja pedig mindkettő igényeinek kielégítése.

Milyen beszerzési költségekkel számoljanak a partnerek?
Mint minden piacra lépő innováció, a KIZEI® magasabb beszerzési árral rendelkezik, mint a meglévő modellek. Az árképzés indokolt, mivel kizárólagos tulajdonságai garantálják a hagyományos csapágyakhoz képest legalább kétszeres élettartamot, amely a karbantartási költségek egyharmadát teszi ki. Az ISO méretei tekintetében teljesen helyettesíthetők és nem járnak további költségekkel.

Honnan jött a „KIZEI®” név?
A „Kisei” „s” betűvel japánul „szabályozást” jelent. Ez az új termék által bevezetett szabályozásra utal: kevesebb szennyeződés megy be, kevesebb zsír folyik ki. Mi “z” betűvel írtuk, mert a csapágy terminológiában a termék neve számból és utótagból áll a különféle alkalmazási lehetőségek ábrázolására. Az új csapágyban használt fém porvédőt egy “Z” szimbólum jelöli, innen KIZEI® név.

Exkluzív jellemzők

 • ULTAGE címke
 • Teherbírási képességek és forgási sebesség megegyeznek az ULTAGE nyitott csapágyakkal
 • ISO-szabvány méretek
 • Nitridált pajzs és ketrec a nagyobb ütésállóság érdekében
 • Hőmérséklet -40 ° C és + 200 ° C között
 • A kezdeti kenés megegyezik a nyitott csapágyakkal
 • Optimális eltérés
 • Egyszerű felszerelés hengeres vagy kúpos formában

Amennyiben további információkra lenne szüksége, keresse kollégáinkat elérhetőségeinken!

Forrás: bearing-news.com

×

Nagykereskedelmi webáruház!

Az áruházat csak regisztrált, szerződéses partnereink használhatják!

×

WHOLESALE WEBSHOP

THIS WEBSHOP ONYL MAY USE OUR REGISTERED, CONTRACTED PARTNERS!